Қазақстандық тарап тамақ өнеркәсібі саласындағы бірнеше ғылыми шешімдерді ұсынды.
Ұсынылған жобалардың бірі – түйе етінен ет өнімдері мен ет және өсімдік консервілерін өндіру технологиясы.
Жобаны биология ғылымдарының докторы, профессор Әсия Демеуханқызы Серікбаеваның жетекшілігімен Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім министрлігі Ғылым қорының гранттық қолдауымен Қазақ ұлттық аграрлық университетінің ғылыми қызметкерлері тобы жүзеге асыруда. Ақуыз мөлшері жоғары болса да (29,8% дейін), оларда холестерин жоқ. Түйе еті фосфор, калий, темір және А, В1, В2, В9, РР, С және Е дәрумендеріне бай.
Жапон нарығынан бөлек қазақстандық өнімдер Орталық Азиядан келген бизнесмендердің де қызығушылығын тудырды.